Nieuws
Wat zijn jouw rechten als ondernemer en wat zijn de rechten van jouw werknemers? Werk je nog steeds volgens het boekje? Spijker je kennis bij door een kijkje te nemen naar het nieuws wat wij verzamelen over de ontwikkelingen in de financiële wereld van eenmanszaken, kleine bedrijven en instellingen en het MKB in de regio West-Brabant en Zeeland.
Ontslag op staande voet wegens elders werken tijdens arbeidsongeschiktheid
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werknemer die als gevolg van arbeidsongeschiktheid beperkt was in lopen en volgens de bedrijfsarts alleen met krukken kon lopen, bleek bij een andere werkgever te werken, waarbij hij zonder krukken liep. Het ontslag op staande voet waartoe de w…
Teveel opgenomen vakantiedagen mogen niet worden verrekend met loon
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkgever mocht op de eindafrekening van de arbeidsovereenkomst niet een bedrag in mindering brengen wegens te veel opgenomen vakantiedagen. Door toe te staan dat de werkneemster veel meer vakantiedagen opnam dan waarop zij recht had, heeft de …
Werkgever mag vasthouden aan studiekostenbeding omdat het gaat om een opleiding voor een beroepskwalificatie
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.
UitspraakEen werkgever mocht met een werknemer een studiekostenovereenkomst sluiten die de werknemer onder voorwaarden verplichtte tot terugbetaling van de studiekosten, omdat het niet ging om een opleiding die nodig was voor de uitoefening van de fu…
Het laatste nieuws in jouw mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
2023
Verstoorde arbeidsverhouding wegens schending re-integratieverplichtingen door werkgever
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkgever moest aan een langdurig arbeidsongeschikte werknemer een hoge ontslagvergoeding betalen omdat de werkgever langdurig had nagelaten om serieus werk te maken van de verplichting om passende arbeid aan de werknemer aan te bieden.
Bij een…
Loonstop voor zieke werknemer die gesprek met werkgever weigert
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen arbeidsongeschikte werkneemster die vanwege een conflict met de werkgever geen contact met de werkgever wilde onderhouden omdat zij stelde daartoe niet in staat te zijn, had geen recht op loon. De kantonrechter was van mening dat de werkneemste…
Wijziging in de Wet Poortwachter
Per 1 juli 2023 wordt het verplicht om de Visie van werkgever en van werknemer op de re-integratie op te nemen in de Wet Poortwachter documenten als Plan van Aanpak, Bijstelling Plan van Aanpak, en 1e Jaars evaluatie.NB : het format van de documenten is officieel vormvrij zolang de vereiste informatie word…
Mocht de werkgever verlangen dat de zieke werknemer contact met hem zou houden?
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakToen een zieke werknemer weigerde om op het werk te verschijnen zodat hij contact zou houden met collega’s en met de werkgever, was de werkgever ten onrechte overgegaan tot stopzetting van de loonbetaling. De kantonrechter verweet de werkgever de a…
Eenzijdige wijziging van arbeidsvoorwaarden als gevolg van coronapandemie
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakHet veiligstellen van de financiële situatie van de onderneming tijdens de coronapandemie vormde voor een werkgever een zodanig zwaarwichtig belang dat de werkgever met een beroep op het eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst kon afzi…
Arbeidsovereenkomst eindigt niet door het verrichten van passende arbeid bij een andere werkgever
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkgever werd veroordeeld om mee te werken aan de beëindiging van de arbeidsovereenkomst met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer met betaling van de transitievergoeding. Het verweer van de werkgever dat de arbeidsovereenkomst al was geë…
Vorderingen van werkgever betreffende nakoming geheimhoudingsbeding afgewezen
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakToen een werknemer bij een concurrent in dienst trad, vorderde de ex-werkgever in kort geding dat de werknemer het geheimhoudingsbeding in de arbeidsovereenkomst zou nakomen en dat de werknemer een dwangsom zou verbeuren als hij dat niet deed. Omda…
Billijke vergoeding wegens niet verlengen van arbeidsovereenkomst in verband met zwangerschap
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkgever die de arbeidsovereenkomst van een zwangere werkneemster niet had verlengd en die bij het opgeven van de reden daarvan melding had gemaakt van de bevalling en zorg voor het kind, moest aan de werkneemster een billijke vergoeding betal…
Ontbinding wegens wanprestatie van arbeidsovereenkomst van werknemer die reeds op staande voet is ontslagen
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werknemer is op staande voet ontslagen omdat hij er in strijd met een verbod van nevenwerkzaamheden naast een full-time arbeidsovereenkomst nog twee andere arbeidsovereenkomsten op na houdt. De kantonrechter ontbindt met terugwerkende kracht de…
Werkgever moet hoog aantal overuren betalen en is aansprakelijk voor de schade als gevolg van burn-out
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkgever die een werkneemster een zeer hoog aantal overuren had laten werken moet niet alleen het grootste deel van deze overuren nog betalen, maar is ook aansprakelijk voor de schade die het gevolg is van een burn-out van de werkneemster omda…
Schorsing concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakDe kantonrechter schorst de werking van een concurrentiebeding dat is opgenomen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, omdat de motivering van het zwaarwegende bedrijfsbelang dat de werkgever in het beding heeft opgenomen als rechtvaardigin…
Beëindiging van arbeidsovereenkomst tijdens ziekte blijft in stand
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakEen werkneemster die had ingestemd met ontslag tijdens ziekte en om die reden geen recht op Ziektewetuitkering kreeg, kon de overeenkomst waarbij de arbeidsovereenkomst was beëindigd niet vernietigen wegens dwaling. Omdat zij door een jurist werd b…
Werkgever moet aan werknemer een vergoeding betalen vanwege onveilige werkomgeving
Bron: Kantoor Mr. van Zijl advocaten te Tilburg.UitspraakDe arbeidsovereenkomst met een werkneemster werd door de kantonrechter ontbonden wegens een verstoorde arbeidsverhouding. De werkgever moest daarbij, bovenop de transitievergoeding, een billijke vergoeding betalen vanwege het feit dat de werkneemst…
2022
Prinsjesdag 2022 – Een aantal belangrijke wijzigingen voor ondernemers
VPB Tarief 1 e schijf van 15% naar 19%De tarieven in de vennootschapsbelasting van de eerste schijf gaan vanaf 2023 omhoog van 15% naar 19%.Daarnaast wil het kabinet de schijflengte van de eerste schijf inkorten van € 395.000 naar € 200.000.Hierdoor worden resultaten eerder in de hoogste schijf van 25,8% b…
Power BI geeft real-time inzicht in alle essentiële bedrijfsgegevens
Als ondernemer of bestuurder van een organisatie wil je graag continu inzicht hebben in de meest relevante bedrijfsgegevens, zoals inkoop, verkoop, voorraad, personeelskosten, debiteuren-/crediteurenbeheer, banksaldo’s etc. Power BI is een ideaal Business Intelligence instrument om dergelijke gegevens uit ver…
Aangifte inkomstenbelasting 2021 – Dit zijn zaken om rekening mee te houden
Vanaf 1 maart dit jaar kan de aangifte inkomstenbelasting 2021 worden ingevuld. De Belastingdienst maakt het je gemakkelijk door de informatie die bij hen reeds bekend is alvast op de aangifte in te vullen. Dat scheelt weliswaar wat tijd bij het invullen van je aangifte inkomstenbelasting, maar het advies van…
2021
Verplichting tot terugbetaling van opleidingskosten in strijd met goed werkgeverschap?
Een piloot die uit dienst ging bij een luchtvaartmaatschappij hoefde niet te voldoen aan een contractuele verplichting tot terugbetaling van opleidingskosten. In de concrete omstandigheden van het individuele geval zou het volgens de kantonrechter in strijd met goed werkgeverschap zijn om de werknemer daaraan…
Werkgever hoeft werknemer geen verbetertraject aan te bieden omdat werknemer zich niet aan dat traject wil committeren
De kantonrechter ontbond de arbeidsovereenkomst met een werkneemster wegens disfunctioneren zonder dat de werkneemster eerst een verbetertraject had doorlopen, omdat de werkneemster bleef volhouden dat er geen reden was voor het volgen van een verbetertraject.Bij een gemeente werkte sinds 1997 een werkneem…
Ontbinding arbeidsovereenkomst wegens ernstig verwijtbaar gedrag
De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens ernstig verwijtbaar gedrag van de werkneemster en bepaalt daarbij dat de werkneemster geen recht heeft op de transitievergoeding. Bij het bepalen van de datum van ontbinding van de arbeidsovereenkomst houdt de kantonrechter geen rekening met de opzegterm…
Verschuiving naar later tijdstip van tijdens de coronacrisis niet gewerkte uren?
De afspraak die een werkgever maakte om tijdens de coronacrisis niet gewerkte uren later in te halen, was volgens de kantonrechter in strijd met de wettelijke verdeling van het risico van loonbetaling bij niet werken. Maar is dat wel zo?Een bedrijf in de metaalindustrie had met de ondernemingsraad in 2020 …
Ontslag op staande voet wegens afreizen naar ‘code oranje-land’
Een werknemer die reeds diverse malen door de werkgever was gewaarschuwd en wist dat hij zich geen misstap meer kon permitteren, was terecht door de werkgever op staande voet ontslagen omdat hij in strijd met een verbod van de werkgever naar Polen was afgereisd, terwijl voor dat land “code oranje” gold.
Bij e…
Zelfstandige maaltijdbezorgers zijn werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst
Ook in hoger beroep is geoordeeld dat de maaltijdbezorgers van Deliveroo, met wie een overeenkomst van opdracht was gesloten, in feite werkzaam waren op basis van een arbeidsovereenkomst.Op vordering van FNV had de kantonrechter te Amsterdam geoordeeld dat de overeenkomsten met de maaltijdbezorgers van Del…
Een businessplan op 1 A4’tje
Vind jij een goed businessplan ook zo belangrijk? Vrijwel iedere ondernemer antwoordt ‘JA’ op deze vraag. Maar waarom zet dan maar een klein deel van alle ondernemers het businessplan op papier? Van Meel & Jonkers werkt met de praktische en bewezen OGSM-methode om jouw businessplan op 1 A4’tje te zetten.
…
Werkgever moet arbeidsongeschikte werknemer informeren
Een arbeidsongeschikte werkneemster wilde vanwege haar ziekte minder uren per week gaan werken. De werkgever had daarmee ingestemd, zonder de werkneemster er op te wijzen dat zij zich ook gedeeltelijk ziek zou kunnen melden, in welk geval de werkneemster recht op loon zou behouden. Daarmee schond de werkgever…
Werkgever treft onvoldoende beschermingsmaatregelen tegen besmetting met coronavirus
Een werknemer die geweigerd had te komen werken zo lang de werkgever niet voldoende beschermingsmaatregelen had getroffen tegen besmetting met het coronavirus, had recht op loon omdat de werkgever niet gezorgd had voor een veilige werkplek en veilige werkomstandigheden.
Bij een administratie- en belastingadvi…
2020
Twee dagen gewerkt maar geen arbeidsovereenkomst
Omdat geen sprake was van overeenstemming over de duur van de arbeidsovereenkomst, was een arbeidskracht die zijn werkzaamheden had aangevangen voordat de aan hem voorgelegde schriftelijke arbeidsovereenkomst getekend was, niet werkzaam op basis van een (mondelinge) arbeidsovereenkomst.
Bij een transportbedri…
Oproepcontract omzetten in contract met vaste uren levert geen nieuwe arbeidsovereenkomst op
Toen de werknemer die een oproepcontract had het aanbod van de werkgever voor een vaste arbeidsomvang accepteerde, ontstond daardoor geen nieuwe arbeidsovereenkomst, die de vierde arbeidsovereenkomst in de keten, en daarmee een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zou zijn.
Bij een theater werkt een werkn…
Onze nieuwe teamleden stellen zich voor
Van Meel & Jonkers is als organisatie continue bezig met het optimaliseren en verbreden van de dienstverlening voor haar klanten. Om daar de juiste invulling aan te geven heb je een sterk team met een diversiteit aan specifieke vakkennis en persoonlijke kwaliteiten nodig. Recent mochten wij weer twee nieu…
Bij de vraag of een arbeidsverhouding een arbeidsovereenkomst is speelt de bedoeling van partijen geen rol
Voordat de rechter bepaalt of een overeenkomst een arbeidsovereenkomst in de zin van de wet is, moet hij eerst op basis van een uitleg van die overeenkomst de wederzijdse rechten en verplichtingen vaststellen. Bij de vraag of de aldus vastgestelde inhoud van de overeenkomst voldoet aan de wettelijke criteria …
Ontslag op staande voet wegens onrechtmatig toe-eigenen van flesje water
Een medewerker van een cateringbedrijf op Schiphol was terecht op staande voet ontslagen wegens het overgieten van de inhoud van een flesje water in zijn eigen bidon, omdat hij bekend was met het “zero tolerance” beleid dat de werkgever voerde op het punt van het zich toe-eigenen van andermans zaken.
Een bedr…
Coronacrisis betekent niet dat de werkgever een deel van de vakantiedagen eenzijdig mag vaststellen
Het vaststellen van vakantiedagen geschiedt volgens de wet op verzoek van de werknemer. De werkgever kan dus niet eenzijdig bepalen dat de werknemer een deel van zijn vakantiedagen moet opnemen. Het beroep van de werkgever op het eenzijdig wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst is met de enkele verwijzing…
Opschorting betaling deel van salaris wegens coronacrisis?
Een werkgever die als gevolg van de coronacrisis te weinig geld had om alle salarissen te betalen, mocht de betaling van het salaris niet voor een deel opschorten, omdat de werkgever daarover niet eerst met de werknemer had overlegd en omdat de opschorting te ver ging.
Bij een restaurant dat Turkse broodjes v…
Werkgever kan aanbod voor arbeidsovereenkomst niet meer intrekken
Door de coronacrisis was de afwikkeling van de arbeidsovereenkomst blijven hangen en toen er geen werk voor de werknemer meer was wilde de werkgever geen loon betalen. Maar de rechter oordeelde dat de arbeidsovereenkomst al tot stand gekomen was en dat dus het loon moest worden doorbetaald.
Bij een valkeniers…
Loonvordering van oproepkracht die al drie jaar geen loon meer heeft gehad
Een werkneemster die in dienst was genomen als oproepkracht, maar die in feite inmiddels werkzaam was op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met regelmatige werktijden, kon drie jaar nadat zij was weggestuurd en niet meer was opgeroepen geen loon meer claimen, omdat zij in die drie jaar nie…
Eerst achterstallig loon betalen, dan re-integratie?
Een arbeidsongeschikte werkneemster behoefde niet mee te werken aan de re-integratie, zo lang de werkgever achterstallig loon niet had voldaan.
Bij een tandartspraktijk werkt een tandartsassistente die in Duitsland woont. De tandartspraktijk wordt deels geëxploiteerd door een B.V. en deels door de directeur-g…
Overheidsmaatregelen rondom coronacrisis
Uitbreiding TOGS-regeling bekend (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren):De zogeheten TOGS is opgetuigd voor ondernemers in sectoren
die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te
dammen. Ondernemers die hier recht op hebben krijgen eenmalig € 4.000,
belastingvrij en…
Maatregelen binnen Van Meel & Jonkers i.v.m. coronacrisis
Aanlevering administratiebescheiden Btw aangifte 1e kwartaal 2020:Om verdere besmetting met het virus te voorkomen zijn er
diverse maatregelen genomen door de overheid om dit te beperken. Wij als
organisatie werken hier uiteraard aan mee en proberen daarom het directe
klantcontact zoveel mogelijk te beperk…
Het coronavirus: hoe ga je daar als onderneming/werkgever mee om?
Ook Nederland wordt hard getroffen door het coronavirus. Voor ondernemers is er hierdoor vrij plotseling een onzekere tijd aangebroken. Hoe lang gaat het duren en welke maatregelen worden er nog meer genomen de komende weken om het virus in te dammen? Dat zijn de vragen die spelen bij iedere ondernemer. De om…
Geen recht op loon vanwege bedrog en misleiding door werknemer
Omdat de kantonrechter oordeelde dat de werknemer zich niet had bezig gehouden met het verrichten van de bedongen arbeid maar uitsluitend met activiteiten om de werkgever te bedriegen, had de werknemer geen recht op loon. De werknemer moet daardoor het onverschuldigd betaalde loon aan de werkgever terugbetale…
Optimale bedrijfsresultaten behalen met jouw onderneming? Het Canvas model helpt!
Ben jij als ondernemer dagelijks druk met van alles en nog wat behalve met het behalen van jouw gestelde doelen. Word je geleefd door een overvolle agenda? Dan is de vraag zeker gerechtvaardigd wie het bedrijf leidt; Ben jij dat of is dat de waan van de dag? Het Canvas model is een veelgebruikt business…
Levert proefwerken een arbeidsovereenkomst op?
Een sollicitant die met een bedrijf had afgesproken dat hij in december vier dagen zou werken om ingewerkt te worden en dan in januari via een payrollbedrijf zou worden ingehuurd, mocht, toen het bedrijf al in december niet meer met hem verder wilde, niet er van uitgaan dat het bedrijf met hem een arbeidsover…
Vakantiedagen van arbeidsongeschikte werknemer zijn niet vervallen
De werkgever kon geen beroep doen op het vervallen van (wettelijke minimum) vakantiedagen omdat de werkneemster niet kon re-integreren en daarom ook niet in staat was geweest om de vakantiedagen op te nemen, en omdat de werkgever de werkneemster niet tijdig en nauwgezet had geïnformeerd over het vervallen van…
Werkgever moet schadevergoeding betalen wegens niet opzeggen van arbeidsovereenkomst met langdurig arbeidsongeschikte werknemer
Een werkgever die niet in was gegaan op herhaalde verzoeken van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer om de arbeidsovereenkomst op te zeggen met betaling van de transitievergoeding en die de arbeidsovereenkomst uiteindelijk had opgezegd wegens het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd zonder daarbij e…
Werkgever is billijke vergoeding verschuldigd wegens ontslag van statutair bestuurder zonder redelijke grond
Een werkgever had de arbeidsovereenkomst met een statutair bestuurder opgezegd op de gronden dat de werknemer zou disfunctioneren, dat de arbeidsverhouding zou zijn verstoord en dat er een verschil van inzicht zou zijn ten aanzien van het te voeren beleid. Omdat de werkgever geen van deze gronden hard kon mak…
Verstoorde arbeidsverhouding met werkneemster die steeds maar discussie zoekt
De arbeidsverhouding met een werkneemster werd door de kantonrechter ontbonden, niet op grond van een aantal wel verwijtbaar geachte gedragingen, maar omdat de arbeidsverhouding tussen de werkneemster en haar leidinggevenden verstoord was geraakt, doordat de werkneemster geen kritiek op haar gedrag aanvaardde…
Werknemer moet werkgever schadevergoeding betalen wegens niet in acht nemen van opzegtermijn
Een werknemer die de arbeidsovereenkomst zonder opzegtermijn beëindigde moest aan de werkgever een schadevergoeding betalen, omdat er geen dringende reden was voor ontslagname op staande voet.
Bij een schoonmaak- en glazenwassersbedrijf is in augustus 2018 een glazenwasser in dienst getreden voor de duur van …
2019
Werknemer mag worden overgeplaatst om werksfeer te verbeteren
De werkgever mocht een werkneemster tegen haar zin overplaatsen omdat de werkgever zich in de arbeidsovereenkomst het recht had voorbehouden om dat te doen en omdat de werkgever in redelijkheid kon besluiten dat die overplaatsing noodzakelijk was om de sfeer op de vestiging waar de werkneemster werkte te verb…
Eenmanszaken krijgen nieuw BTW-nummer
Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest om het gebruik van het persoonlijke Burgerservicenummer (BSN) in het BTW-nummer van eenmanszaken. Dit zou in strijd zijn met de privacybescherming en het zou identiteitsfraude in de hand werken. Op voorspraak van de Autoriteit Persoonsgegevens krijgen alle circa 1…
Werkgever mag geen vingerafdruk van werknemer gebruiken om toegang tot kassasysteem te verlenen
Een werkgever handelde in strijd met de wettelijke regels omtrent de privacybescherming van zijn werknemers door gebruik te maken van de vingerafdruk van zijn werknemers, omdat de noodzaak voor het gebruik van die gegevens niet was aangetoond en het belang van het gebruik van die vingerafdruk niet de inbreuk …
Werknemer die na tien dagen werken uitvalt wegens reeds bestaande klachten heeft recht op Ziektewetuitkering
De arbeidsongeschiktheid van een werknemer die kort na aanvang van het verrichten van arbeid uitvalt wegens reeds bestaande klachten, moet worden beoordeeld aan de hand van de vraag of de werknemer geschikt was voor de aanvaarde arbeid, ook als de werknemer nooit geschikt was voor die arbeid.Bij een bedrij…
Verbeter je ondernemen
Wat wordt er verstaan onder goed ondernemerschap? Over welke specifieke kwaliteiten en karaktereigenschappen moet je beschikken om succesvol te kunnen ondernemen? Kun je ondernemen leren en zo ja, hoe en waar dan? Niet zelden krijg ik als accountant en adviseur/klankbord van ondernemers dit soort vragen. Het …
Nieuw werkgeversportaal is grote stap vooruit
Bij Van Meel & Jonkers lopen we graag voorop als het gaat om optimalisering van de dienstverlening voor onze klanten. Het steeds verder digitaliseren van de administratieve processen is daar een mooi voorbeeld van. Op dat vlak maken wij deze zomer opnieuw een grote stap. Met de introductie van ons werkgev…
Automatische bankkoppeling met je boekhoudpakket!
Het handmatig invoeren van af- en bijschrijvingen van de zakelijke bankrekening in het boekhoudpakket is anno 2019 echt niet meer nodig. Door de digitalisering is het mogelijk om de zakelijke bankrekening te koppelen met het boekhoudpakket. Bij een koppeling tussen de bankrekening en het boekhoudpakket worden…
Levenstestament is onmisbaar voor ondernemers
Je staat er als ondernemer niet graag bij stil, maar wat gebeurt er als je (geestelijk), tijdelijk of structureel, niet meer goed in staat bent om je wil te bepalen? Via een levenstestament kan je je zakelijke belangen en zeggenschap (beslissingsbevoegdheid en bewindvoering) naar eigen wil vastleggen. Een lev…
2018
Je accountant wordt businesscoach
Ja, je leest het goed. Ik krijg als accountant een nieuwe baan. Gekheid natuurlijk, want ik ben en blijf gewoon die oude vertrouwde accountant, waar als ondernemer kan je altijd terecht voor financiële, administratieve en fiscale vraagstukken. Maar de rol van mij en mijn collega’s gaat wel veranderen. Als bus…
Missie & Visie zijn essentieel voor succesvol ondernemen
Ik kom het vrijwel dagelijks tegen. Ondernemers die vol overgave een eigen bedrijf beginnen en die er al snel achter komen dat er blijkbaar meer nodig is dan alleen een idee om succesvol en toekomstgericht te ondernemen. Als je niet helder hebt wat het bestaansrecht is van jouw bedrijf, waar je naar toe wil e…
Van Meel & Jonkers kijkt naar de toekomst
Mijn naam is Tom van Meel en ik vind het leuk dat ik mij, via een eigen blog op de website van Van Meel & Jonkers, aan iedereen voor kan stellen. Na een stage en het verrichten van het nodige vakantiewerk bij Van Meel & Jonkers, maak ik vanaf 1 oktober 2018 deel uit van het team.Sportief en ambiti…
Onze app is superhandig voor iedere ondernemer
Door de steeds verder oprukkende digitalisering van administratieve processen wordt de rol van mij en mijn collega’s steeds meer die van adviseur op administratief, fiscaal en bedrijfseconomisch gebied. Als accountant en fiscalist onderscheiden wij ons graag met persoonlijke aandacht voor onze klanten. In onz…
Er zijn talloze redenen om uw administratie te digitaliseren
Heel veel ondernemers werken nog met mappen voor het opbergen en archiveren van hun administratie. Het is vanuit het verleden zo lekker vertrouwd, maar er zijn redenen genoeg om de administratie van uw organisatie te digitaliseren. U doet daar uzelf, uw administratieafdeling én uw accountant een heel groot pl…
Wat verandert er in een bedrijf dat groeit?
Veel ondernemers zullen het herkennen. Bij de start van je bedrijf kun je het binnenhalen van klanten prima combineren met je uitvoerende werkzaamheden. Er is zelfs tijd om je om de zakelijke post, facturatie en administratie te bekommeren. Maar al die zaken komen bij een groeiend bedrijf steeds meer onder dr…
DGA privé aansprakelijk voor te hoge managementfee
Checkt u als directeur-grootaandeelhouder weleens of de hoogte van uw managementfee wel past binnen de financiële ruimte in de BV(s) waar u voor werkt? Ik zou u dat zeker willen adviseren. Onlangs heeft het Hof een DGA in privé aansprakelijk gesteld voor het feit dat hij zichzelf een riante fee had toegekend,…
Burg. Stulemeijerlaan 1
4611 EH Bergen op Zoom
0164 – 210 090
info@vanmeelenjonkers.nl
Onze dienstverlening
Het laatste nieuws in jouw mailbox?
Beheer toestemming
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.